Nieuws overzicht
Nieuws overzicht
Checklist Rijvaardigheid
evaluatievragenlijst voor oudere autobestuurders

Checklist rijvaardigheid

Het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) en het IMOB/UHasselt (Instituut voor Mobiliteit) bundelden de krachten voor de realisatie van een sensibiliserende checklist voor de rijvaardigheid van oudere autobestuurders. Op basis van 15 vragen kan een oudere persoon zelf een inschatting maken of hij of zij een risico zou kunnen lopen of vormen als bestuurder in het verkeer. Deze checklist kan eventueel ook gebruikt worden door verwanten van de oudere persoon. De checklist beoogt dus vooral een sensibiliserend effect en zal op ruime schaal verspreid worden binnen België.

Dergelijke zelf-evaluatievragenlijsten kunnen waardevol zijn in het vergroten van het bewustzijn van bestuurders met betrekking tot hun vaardigheden en problemen maar ook attitudes en medische aspecten komen aan bod. Daarnaast worden praktische tips en aanbevelingen voor veilig rijden aangeboden.

Meer informatie over de checklist rijvaardigheid vind je op www.senior-test.be. Er bestaat ook een brochure, die eveneens de checklist en de suggesties voor verbetering bevat. Deze kan besteld worden op webshop.bivv.be (ook te bestellen via shop@bivv.be of 02/244.15.18).

Terug naar overzicht