Nieuws overzicht
Nieuws overzicht
07/12/2015 - Wie naar een rusthuis wil, betaalt 25.000 borg!
OKRA klaagt OCMW van Hechtel-Eksel aan!Inwoners van de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel die naar een rusthuis willen, moeten een borg betalen van 25 000. Zo niet, neemt het OCMW automatisch een hypotheek op de woning.
OKRA klaagt het OCMW van Hechtel-Eksel aan!

Inwoners van de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel die naar een rusthuis willen, moeten een borg betalen van €25 000. Zo niet, neemt het OCMW automatisch een hypotheek op de woning. OKRA heeft hier duidelijk op gereageerd in de media, omdat dit in strijd is met de wetgeving. Het OCMW mag enkel een hypotheek leggen, indien ze ook effectief tussenkomt in de uitgaven van een rusthuisopname.
OKRA heeft in een aangetekend schrijven de financieel beheerder van het OCMW van Hechtel-Eksel in gebreke gesteld. Indien zij haar handelswijze niet wijzigt, zal het dossier via gerechtelijke weg beslecht worden.

Personen die slachtoffer zijn van deze handelswijze mogen zich altijd kenbaar maken bij OKRA-ZORGRECHT via zorgrecht@okra.be of via de website www.okrazorgrecht.be of telefonisch via nummer 02/246 57 72 (tijdens de diensturen). Ook andere vragen of problemen met woonzorgcentra of ruimer in het geheel kader van de zorg kunnen hier gesteld worden. Deze dienstverlening is gratis.

Terug naar overzicht